Mentupp Hub | Linjat e ndihmës/shërbimet e urgjencës

Linjat e ndihmës/shërbimet e urgjencës

Nëse jeni në krizë ose nëse keni mendime për të dëmtuar veten ose të tjerët, duhet menjëherë të kontaktoni mjekun tuaj të mjekësisë (mjek i përgjithshëm i profesionistëve të shëndetit mendor) ose departamentin më të afërt të urgjencës. Në rast emergjence, telefononi - numri i urgjencës në nivel kombëtar 112 dhe numri i urgjencës në Tiranë 127 (Republika e Shqipërisë) ose 112 për Republikën e Kosovës.

 

Linjat e mëposhtme të ndihmës janë të disponueshme në vendin tuaj, nëse keni nevojë për ndihmë dhe mbështetje emocionale. Ato janë vendosur për t'ju ndihmuar në përballimin e problemeve shqetësuese, dhe krizave serioze personale. Të shprehurit me dikë i cili nuk është i përfshirë personalisht, mund t'ju ndihmojë.

 

Ju lutemi telefononi shërbimet e urgjencës, nëse mendimet për të kryer vetëvrasje janë të pranishme ose bëhen më të shpeshta dhe të pakontrollueshme.

 

Për një listë të qendrave të krizës në vendin tuaj, ju lutemi klikoni këtu.

 


 

 

Qendra e shëndetit mendor në Prizren

Adresa: Rr. Xhevat Berisha p.n.

Telefono: 029 623 760 ose 029 623 931

 

Qendra e shëndetit mendor në Prishtinë

Adresa: Rr. “Henry Dynant”, p.n.

Telefono: 038 542 195 ose 038 542 199

 

Qendra e shëndetit mendor në Mitrovicë

Adresa: Ilirid, Rr. “Bedri Hasanaj“

Telefono: 028 530 834 ose 028 532 502

 

Qendra e shëndetit mendor në Gjilan

Adresa: Rr.Xhorxh Vashington, p.n.

Telefono: 0280 323 801 ose 0280 327 274 ose 0280 327 474

 

Qendra e shëndetit mendor në Pejë

Adresa: Rr. Nëna Terezë, p.n

Telefono: 039433-291

 

Qendra e shëndetit mendor në Gjakovë

Adresa: Rr. Londra, p.n.

Telefono: 0390 322 456